Pályaválasztást támogatott a Vajda Péter Intézmény II. Szakmai Napok programsorozata

A szarvasi Vajda Péter Intézményben ebben a tanévben újra megrendeztük a. Szakmai Napok programsorozatát. Az elmúlt évben indult ez a nagyszabású bemutatkozás, a jelenlegi törekvés az, hogy hagyomány legyen ez az esemény, ami a szarvasi Szilvanapok társrendezvénye.

A rendezvényt a TÁMOP-3.3.2-08/2-2008-0045 sz. „Esélyegyenlőségi programok megvalósítása a szarvasi közoktatásban” című projekt támogatta, kiemelve a pályaorientáció fontosságát, a tudatos pályaválasztás segítését.

– Első napon, szeptember 9-én a meghívott általános iskolák tanulóit, tanárait ismertettük meg intézményünk szakmai és egyéb képzési lehetőségeivel. A kiállítás a Tessedik Múzeumban volt. A helyi és a környékbeli általános iskolákból 298-an fogadták el a meghívásunkat. A szarvasiakon túl Békésszentandrásról, Öcsödről, Csabacsűdről, Kondorosról Nagyszénásról érkeztek nyolcadikos diákok. Délután játékos vetélkedésre hívtuk őket a Sportcsarnokba, ahol megint a szakmák körül forgott a fortélyos feladatok sora

A Szakmai Kiállítás fő célja a pálya- és az iskolaválasztás előtt álló nyolcadikos tanulók, illetve szüleik figyelmének megszerzése. Fontosnak tartjuk, hogy megadjuk számukra a tájékozódás, informálódás lehetőségét. Azt a komoly döntést, ami a továbbtanulásról szól csak úgy lehet meghozni, ha minél több irányból és formában szereznek ismereteket a középiskolákról, a szakirányokról, a szakmacsoportokról. A Szakmai Kiállítás folytatása lesz a november 18-i Nyílt Napunk, amely keretében bemutatjuk az intézményt működés közben, tehát tanítási órákon, gyakorlati foglalkozásokon lehet részt venni. Ez arra lehetőség, hogy az érdeklődő általános iskolás tanulók részesei lehetnek egy napra az iskolánk életének. Az intézményünkben mindhárom középiskolai képzési formában: gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai képzésben alapos felkészültséget tudunk nyújtani.

 

Nézettség számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa43
mod_vvisit_counterTegnap765
mod_vvisit_counterEzen a héten808
mod_vvisit_counterUtolsó héten5657
mod_vvisit_counterEbben a hónapban10421
mod_vvisit_counterUtolsó hónapban18356
mod_vvisit_counterÖsszesen742245